Bagdad i Malmö

Falafelvagnen på gröningen vid Annelundsgatan har genomgått en förvandling. Det mesta är nytt inför sommarsäsongen. I veckan målades tre av fyra sidor i en klarröd färg; bara framsidan lämnades vit. Stället har också bytt namn till Bagdad Falafel & Kaebab. Tidigare hette de Falafel King, men k:et hade trillat bort så istället blev det det mer poetiska Falafeling. Kanske var namnet trots detta lite för likt närmaste konkurrenten Malmös King, så nu heter röda vagnen alltså Bagdad. Och det är inte bara namnet på vagnen som är nytt. Studerar man den illustrerade menyn på baksidan ser man att hamburgaren visserligen fortfarande heter Hamburgare, men kebaben har förärats en skånsk diftong och heter numera Kaebab. En kokt med bröd heter numera Irakisk bröd. Dödahavsrullarna har fått namnet Shawarma och det jag trodde var ett vanligt ventilationshål går under namnet Pommes Frites.

2 thoughts on “Bagdad i Malmö”

  1. Är inte burgaren misstänkt lik en “big tasty” från den inte fullt så lokale konkurrenten mickyD?

  2. Punder Tudeltal: Den där (och andra) vanliga hamburgare från Mc Donald’s & MAX används ganska frekvent bland gatukök, har jag sett. På affischer/gatupratare osv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *