Nr 30: Ett nytt sound


Idag klev jag in på New Sound på Norra Grängesbergsgatan 30. Dörren stod på vid gavel, så butiken var så öppen en butik kan vara. Ändå tittade de två killarna därinne på mig som om jag kom från rymden, eller säkerhetspolisen eller nån låst vårdinrättning. Genast sänkte de den arabiska musiken och började pyssla med några lådor med glittriga girlander. Jag gick runt och kollade utbudet av allsköns importerade arabiska varor, musik och film. Musik är alltså inte det enda de säljer på New Sound, men det var därför jag kom hit. Har man som jag dålig koll på arabisk musik borde detta vara rätta stället att besöka, tänkte jag. Dunkarna med heligt saudiskt vatten var visserligen också intressanta, men inget för mig egentligen. Jag försökte få lite råd och tips, men kanske stärktes bara deras misstankar om ett skumt bakomliggande syfte, för kommunikationen kom aldrig riktigt igång. Till sist handlade jag en ny cd som de sa var från Libanon, och som lät hyfsat bra när de spelade den för mig i butiken. Åtminstone bättre än den mixade engelsk- och arabiskspråkiga crossover de först föreslog. Och femti spänn kändes överkomligt. Slängde in en artighetsfråga när jag fick växeln: “Går affärerna bra?”. “Ja, det går bra”, blev det reserverade, innehållslösa svaret. Jag gick därifrån med en känsla av att vi inte riktigt förstod varandra.

Hemma lyssnade jag på cd:n och vände och vred på omslaget. Under de arabiska tecknen står det mycket finstilt: New Sound Team. Gruppen heter så? Hm. Av baksidan framgår att skivbolaget är New Sound på Grängesbergsgatan i Malmö. Och visst stämmer det väl att jag känner igen en av killarna på omslaget? Det framstår som högst troligt att plattan är inspelad i Malmö. Men han sa ju Libanon…

1 thought on “Nr 30: Ett nytt sound”

  1. man får kanske veta mer på New sounds hemsida som meddelar “Cooming Soon!!!!” Spännande värre.

    Denna blog är bara just great.
    Jag får Malmölängtan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *